Klimalar Neden Su Damlatır ?

By Unknown - 11.12.2015 1 Yorum
klima su damlatiyor, klima su kaçırıyor
Sıcak bölgeler için yaz aylarının vazgeçilmez dostudur klimalar ev, ofis, araba ya da büyük çaplı tesisler için soğutma işlemi yapar.  Ev ve arabalarda kullanılan klimalarda bağlı olan bir gider hortumu mevcuttur. Bazen bu hortumun içeriye su akıttığı yani görevini yapamadığı görülür. Peki bu su nereden geliyor ? Klimalar su üretmediğine göre, suyukn akma sebebini anlamak için klimaların çalışma prensibine göz atalım ; Duvar tipi bir klimada iki ünite mevcuttur, dışarıda bulunan dış ünite ve içeride soğuk hava üfleyerek ortamı serinleten iç ünite.. Dış ünite üzerindeki fan, önünden geçen borularının içindeki gazı soğutarak serinlik için kaynak oluştururken, soğuyan gaz iç üniteye giderek, iç ünitedeki fan aracılığı ile ortamdaki hava bu soğuk gaz borularına temas ettirilir ve içerideki sıcak hava yerini serin havaya bırakır. 
klima neden su damlatir
Klima sisteminin bölümleri
Sistem çalışma prensibini anlatan yandaki resimde görüldüğü gibi, iç ünite de sıcak hava çekilip tekrar soğuk olarak üflenmektedir. Ortamdan içeriye fan aracılığı ile emilen sıcak hava ve nem, iç üniteden geçerken burada bulunan soğuk gaz borularına temas eder. Ve bu sıcak havanın içinde taşıdığı su buharı soğuk çarpma etkisinin etkisiyle yoğunlaşarak su haline gelir. (Yağmurun oluşması gibi ) Klimalardan Su Akma Sebebi ;  Bu su normal şartlar altında gider borusu ile dış ünite üzerinde dışarıya akıtılır. Fakat iç üniteden, dışarıya bu suyu tahliye etmesi gereken hortum ya da boruda tıkanma, kırılma, ezilme ya da yanlış montaj, eğiminin iyi verilmemiş olması gibi sebeplerden iç ünitede az ya da bazen çok su aktığı görülebilir. Böyle bir durumda klimalarla ilgili teknik ve pratik bilginiz yoksa, teknik servise başvurmanız en doğru seçenektir.

ÜCRETSİZ EMAİL TAKİBİ İLE SİTEMİZDE YAYINLANAN YENİ DEVRE ŞEMALARI, CİHAZ BAĞLANTILARI VE DÖKÜMANLAR EMAİL ADRESİNİZE GELSİN. (TAKİBİ BAŞLATMAK İÇİN GELEN İLK MAİLİ ONAYLAMAYI UNUTMAYIN.)

1 yorum to ''Klimalar Neden Su Damlatır ?"

YORUM EKLE

Yorumlarınız Bizim İçin Önemli
• Konunun Gelişmesi ve Sizden Sonrakilere Faydası Olması İçin Yorum Yapmaya Çekinmeyin.
• Yorum yapmak için bir google hesabınız yok ise, yorum satırının altındaki yorumlama biçiminden Adı/URL seçeneğini seçerek sadece adınızı yazarak yorum yapabilirsiniz.
• Ya da Anonim seçeneğini seçerek Adsız olarak yorum yapabilirsiniz.
•İstek, öneri, şikayet ya da sorularınıza en kısa sürede cevap verilecektir.