Wattmetre ile Güç Ölçümü ve Bağlantı Şeması
wattmetre bağlantı şeması
Wattmetre ; Alternatif akım ( AC ) ve Doğru akım ( DC ) devrelerinde , devrenin çektiği toplam aktif gücü hesaplamak amacıyla tasarlanmış cihazlara wattmetre denir. Wattmetreler yapıları itibari ile ampermetre ve voltmetrenin birleşiminden oluşmuş gibidirler.
Elektrik devrelerinde gücü hesaplayabilmek için devrenin çektiği akımı ve gerilimini bilmek gerekmektedir. Bu amaçla tasarlanmış olan wattmetreler aslında iki ölçüm birden yaparlar
. Yapısında bulunan akım bobini , ampermetre mantığı ile devreye seri , gerilim bobini ise voltmetre mantığı ile paralel bağlanırlar. Güç birimi olarak watt ve sembol olarak P harfi kullanılır.


Wattmetrenin devreye bağlantı şeması ; 

wattmetre ile güç ölçümü

Şemada görüldüğü üzere devreye hem seri hem de paralel bağlanan wattmetrelerde 4 bağlantı ucu mevcuttur. Şemada enerji varken yük değerine bağlı olarak harcanan güc wattmetre ekranından okunacaktır.

ÜCRETSİZ EMAİL TAKİBİ İLE SİTEMİZDE YAYINLANAN YENİ DEVRE ŞEMALARI, CİHAZ BAĞLANTILARI VE DÖKÜMANLAR EMAİL ADRESİNİZE GELSİN. (TAKİBİ BAŞLATMAK İÇİN GELEN İLK MAİLİ ONAYLAMAYI UNUTMAYIN.)

Henüz Yorum Yapılmamış " Wattmetre Nedir | Wattmetre Bağlantı Şeması | Wattmetre ile Güç Ölçümü "

Yorumlarınız Bizim İçin Önemli
• Konunun Gelişmesi ve Sizden Sonrakilere Faydası Olması İçin Yorum Yapmaya Çekinmeyin.
• Yorum yapmak için bir google hesabınız yok ise, yorum satırının altındaki yorumlama biçiminden Adı/URL seçeneğini seçerek sadece adınızı yazarak yorum yapabilirsiniz.
• Ya da Anonim seçeneğini seçerek Adsız olarak yorum yapabilirsiniz.
•İstek, öneri, şikayet ya da sorularınıza en kısa sürede cevap verilecektir.