Dimleme ; Aydınlatma sistemlerinde ışığın kademeli olarak arttırılması ya da azaltılmasına denir. Mevcut sistemde, anahtar-priz kasalarına yerleştirilen dimmerlerin düşük watt değerlerini dimlemesi ya da Led gibi bazı aydınlatma sistemlerine uygun olmamasından dolayı elektrik piyasasında yeni bir sistem ihtiyacı doğmuştur. Bu aşamada televaryatörler elektrik piyasası için bu ihtiyacı büyük ölçüde karşılamıştır. Televaryatör sisteminde, sınırsız sayıda liht buton paralel bağlanarak, aydınlatma sistemi dimlenebilir ya da açma-kapama yapılabilir.


televaryatör devre şeması
Ray Tipi Televaryatör
Televaryatör ve liht butonlarla kurulmuş bir aydınlatma sisteminde, örneğin ev ya da ofiste  Aydınlatma sisteminizi istediğiniz liht butondan açabilir ya da kapatabilirsiniz. Tabii bununla bitmiyor televaryatörün özellikleri.. Dimleme ( ışığın kademeli olarak azaltılması ya da arttırılması ) Oturma odasında liht butonla dimleme yaparak azalttığınız ışığı, salonda bir başka liht butonla tekrar dimleyerek arttırabilirsiniz. 
televaryatör bağlantı şeması
Televaryatör bağlantı şeması
Televaryatör liht buton sistemi nasıl çalışır ; Yukarıda bahsedilen aynı tesisteki ( ev, ofis, okul, iş yeri vb. ) aydınlatma sistemlerinde dimlemeyi farklı liht butonlardan yapabilme işlemi, kullanıcının televaryatör'e bağlı liht butona el ile basılı tutması prensibine dayanır. Örneklersek, liht butona elinizle basılı tutmaya başladığınız ilk anda ışık seviyesi azalmaya başlar, elinizi kaldırıp tekrar basmaya başladığınızdaysa ışık şiddeti artmaya başlar. Tüm bu özellikleri Televaryatöre bağlı olan tek bir  liht butondandan ya da sisteminize sınırsız sayıda dağıtabileceğiniz diğer liht butonlarından da yapabilirsiniz. 
televaryatör nasıl bağlanır
Pano Tipi Televaryatör
                     
televaryatör bağlantı şeması
Televaryatör Bağlantı Şeması



ÜCRETSİZ EMAİL TAKİBİ İLE SİTEMİZDE YAYINLANAN YENİ DEVRE ŞEMALARI, CİHAZ BAĞLANTILARI VE DÖKÜMANLAR EMAİL ADRESİNİZE GELSİN. (TAKİBİ BAŞLATMAK İÇİN GELEN İLK MAİLİ ONAYLAMAYI UNUTMAYIN.)

Henüz Yorum Yapılmamış " Televaryatör Bağlantı Şeması | Televaryatör Nedir | Televaryatör Nasıl Çalışır "

Yorumlarınız Bizim İçin Önemli
• Konunun Gelişmesi ve Sizden Sonrakilere Faydası Olması İçin Yorum Yapmaya Çekinmeyin.
• Yorum yapmak için bir google hesabınız yok ise, yorum satırının altındaki yorumlama biçiminden Adı/URL seçeneğini seçerek sadece adınızı yazarak yorum yapabilirsiniz.
• Ya da Anonim seçeneğini seçerek Adsız olarak yorum yapabilirsiniz.
•İstek, öneri, şikayet ya da sorularınıza en kısa sürede cevap verilecektir.