impuls role
Darbe Akım Anahtarı - İmpuls Röle - Telerüptör ; Aydınlatma tesisatını ( Bir ve birden fazla lamba grubunu ) iki ya da daha fazla noktadan yakıp - söndürmeyi sağlayan röle türüdür. Darbe akım anahtarı - impuls röle, liht butonlar aracılığı ile her akım tetiklemesinde kontaklarını çeker ya da bırakır. Bu kontak hareketi ile aydınlatma tesisatımız devreye girer ya da devreden çıkar. Darbe akım anahtarı - impuls röle 'nin bir diğer özelliği ise aynı liht butonla hem açma hem de kapatma işlemine olanak tanımasıdır. Yani darbe akım tesisatımızın herhangi bir noktasındaki liht butonlardan birine tek sefer bastığımızda aydınlatma devreye girer, aynı butona tekrar bastığımızda söner. Darbe akım anahtarlarının sağladığı en büyük avantaj ise, liht butonlar aracılığı ile aydınlatma tesisatımızı sayısız noktadan kontrol edebilme özelliğidir.
darbe akım anahtarı bağlantısı
Tek Kutup Darbe Akım Anahtarı Devre Şeması
Piyasada en çok kullanılan darbe akım anahtarı impuls röle tipi, tek kutuplu olandır. Darbe akım anahtarları piyasada karşımıza, telerüptör ismiylede çıkabilir. 
Darbe akım anahtarı bağlantı şeması
Çift Kutup Darbe Akım Anahtarı Devre Şeması
Bilindiği üzere Darbe akım anahtarı -  impuls röle - telerüptör üzerine bağlanan lamba ve liht butonlar röleye paralel olarak bağlıdır.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise, Darbe akım anahtarı ile en uzak mesafedeki liht butonun ara mesafesinin 50 metreyi aşmamasıdır.
Darbe akim anahtari - impuls role - teleruptor
Üç Kutup Darbe Akım Anahtarı Bağlantı Şeması

ÜCRETSİZ EMAİL TAKİBİ İLE SİTEMİZDE YAYINLANAN YENİ DEVRE ŞEMALARI, CİHAZ BAĞLANTILARI VE DÖKÜMANLAR EMAİL ADRESİNİZE GELSİN. (TAKİBİ BAŞLATMAK İÇİN GELEN İLK MAİLİ ONAYLAMAYI UNUTMAYIN.)

Henüz Yorum Yapılmamış " Darbe Akım Anahtarı - İmpuls Röle Bağlantı Şeması | Detaylı Çizim "

Yorumlarınız Bizim İçin Önemli
• Konunun Gelişmesi ve Sizden Sonrakilere Faydası Olması İçin Yorum Yapmaya Çekinmeyin.
• Yorum yapmak için bir google hesabınız yok ise, yorum satırının altındaki yorumlama biçiminden Adı/URL seçeneğini seçerek sadece adınızı yazarak yorum yapabilirsiniz.
• Ya da Anonim seçeneğini seçerek Adsız olarak yorum yapabilirsiniz.
•İstek, öneri, şikayet ya da sorularınıza en kısa sürede cevap verilecektir.