monofaze şönt reaktör, trifaze şönt reaktör
Şönt Reaktör Nedir ; Endüktif etki oluşturan, endüktif yük reaktörü olarak da adlandırılan şönt reaktörleri, kapasitif reaktif enerjinin yüksek olduğu sistemler için dengeleme amacıyla kompanzasyonda kullanılan devre elemanlarıdır. 
Günümüz teknolojisinin sürekli yenilenmesi ve kullanılan cihazların ihtiyaçlara göre gösterdikleri değişimler, işletmelerinde yük profillerinde değişikliklere yol açmaktadır. Önceleri sadece kondansatörler kullanılarak yapılan kompanze işlemleri yeterli olurken, işletmelerin değişen yük profilleri ve kapasitif karakteristlikli cihazların yaygınlaşması, kondansatörler ile beraber şönt reaktörlerinin kullanılmasını da zorunlu hale getirmiştir. 
Tesislerde Oluşan Reaktif Kapasitif Enerjinin Sebepleri ; Televizyon, radyo vericileri, baz istasyonları gibi sistemlerin şehirden uzak olmalarına bağlı olarak enerji hatlarının mesafesinin uzaması, bu sistemlerin yük kapasitelerinin düşük olması sistemin aşırı kompanze edilmesine sebep olmaktadır. İletim - dağıtım hatlarında da bu duruma benzer bir kapasitif etki görülmektedir. Ayrıca UPS gibi kondansatör içeren cihazlarının kullanımındaki artış da sistemlerde reaktif - kapasitif enerji oluşmasına sebeptir.
Bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için kompanzasyon sistemleri şönt reaktörler ile desteklenebilir. 
trifaze şönt reaktör bağlantısı
Trifaze Şönt Reaktör Bağlantı Şeması
monofaze şönt reaktör bağlantısı
Monofaze Şönt Reaktör Bağlantı Şeması

ÜCRETSİZ EMAİL TAKİBİ İLE SİTEMİZDE YAYINLANAN YENİ DEVRE ŞEMALARI, CİHAZ BAĞLANTILARI VE DÖKÜMANLAR EMAİL ADRESİNİZE GELSİN. (TAKİBİ BAŞLATMAK İÇİN GELEN İLK MAİLİ ONAYLAMAYI UNUTMAYIN.)

Henüz Yorum Yapılmamış " Sönt Reaktör Bağlantı Şeması | Şönt Reaktör Nedir | Şönt Reaktör Nasıl Çalışır "

Yorumlarınız Bizim İçin Önemli
• Konunun Gelişmesi ve Sizden Sonrakilere Faydası Olması İçin Yorum Yapmaya Çekinmeyin.
• Yorum yapmak için bir google hesabınız yok ise, yorum satırının altındaki yorumlama biçiminden Adı/URL seçeneğini seçerek sadece adınızı yazarak yorum yapabilirsiniz.
• Ya da Anonim seçeneğini seçerek Adsız olarak yorum yapabilirsiniz.
•İstek, öneri, şikayet ya da sorularınıza en kısa sürede cevap verilecektir.