Fiber Optik Sonlandırma | Fiber Optik Ek | Nedir, Nasıl Yapılır

By Unknown - 8.12.2015 1 Yorum
fiber optik sonlandırma nedir
Fiber Optik Sonlandırma ve Fiber Optik Ek : Fiber optik kabloların, iletişim ortamları haline gelebilmesi için uç kısımlarının uygun bağlantı şekilleriyle, özel kutularda ya da panellerde sonlandırılması gerekmektedir. Bu panel ve kutuları harici ve iç ortam adı altında iki gruba ayırabiliriz. Fiber optik kabloları iletişim ortamlarına dönüştürmek için kullanılan yardımcı ekipmanlar şunlardır ; 
Fiber Optik PigTail ; Fiber Pigtail ya da fiber lif olarak bilinen bu ekipman, hazır olarak üretilir ve bilişim sistemlerinde fiber optik kabloların sonlandırılmasında sık olarak kullanılan bir tür fiber ara kablo dur. Fiber optik Pigtail ekipmanının ucunda dişi veya erkek konnektör bulunur. Uzunluğu 30 - 60 cm boylarındadır.

fiber optik pigtail, fiber lif
Fiber Optik PigTail ( Fiber lif )
Protector ( Fiber Optik Koruyucu ) ; Fiber optik kablo sonlandırmalarında, ek noktalarını korumak amacıyla kullanılan ekipmandır.
fiber optik protector
Fiber optik Koruyucu
Fiber Optik Adaptör : Fiber optik adaptör, pigtail ve bağlantı kablosunun birbirine bağlanmasını sağlayan ekipmandır.
fiber optik adaptör
Fiber Optik Adaptör
Fiber Optik Zayıflatıcı ; Fiber optik zayıflatıcı, kablodan gelen sinyalin zayıflatılmak istendiği durumlarda kullanılan aparattır.
fiber optik zayıflatıcılar
Fiber Optik Zayıflatıcı
Splitter ( Fiber Optik Bölücü ) ; Fiber Optik sinyali  1/m olacak şekilde tüm kollara eşit olarak bölen etkisiz devre elamınıdır.
fiber optik bölücü
Fiber Optik Bölücü
Fiber Optik Patch Panel ; Fiber optik kablonun sonlandırılmasında kullanılan metalden ya da plastikten kutu.
Fiber Optik Patch Panel
Fiber Optik Harici Ortam Ek Kutusu ; Fiber optik kabloların dış ortamlarda eklenmesi ya da uç takılması için kullanılan ekipmandır.
fiber optik ek kutusu
Fiber Optik Harici Ek Kutusu
Fiber Optik Ek Kaseti ; Fiber optik kabloların eklenmesinde kullanılan plastik ekipman

Fiber Optik Ek Kaseti
 FİBER OPTİK SONLANDIRMA VİDEOLU DETAYLI ANLATIM İÇİN  BU YAZIYA TIKLA

ÜCRETSİZ EMAİL TAKİBİ İLE SİTEMİZDE YAYINLANAN YENİ DEVRE ŞEMALARI, CİHAZ BAĞLANTILARI VE DÖKÜMANLAR EMAİL ADRESİNİZE GELSİN. (TAKİBİ BAŞLATMAK İÇİN GELEN İLK MAİLİ ONAYLAMAYI UNUTMAYIN.)

1 yorum to ''Fiber Optik Sonlandırma | Fiber Optik Ek | Nedir, Nasıl Yapılır"

YORUM EKLE
  1. Şuan Türkiye piyasasında ki en iyi fiber optik çözüm firması hangisidir. İnternette araştırdığımda birçok firma çıkıyor ama daha önce OJC Fiber Optik diye bir firma ile çalışmıştık. Memnun kaldık ürün çeşitliliğimizi arttırmak istiyoruz. Fiber optik ürünler sektöründe önereceğiniz firmalar nelerdir ?

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Önemli
• Konunun Gelişmesi ve Sizden Sonrakilere Faydası Olması İçin Yorum Yapmaya Çekinmeyin.
• Yorum yapmak için bir google hesabınız yok ise, yorum satırının altındaki yorumlama biçiminden Adı/URL seçeneğini seçerek sadece adınızı yazarak yorum yapabilirsiniz.
• Ya da Anonim seçeneğini seçerek Adsız olarak yorum yapabilirsiniz.
•İstek, öneri, şikayet ya da sorularınıza en kısa sürede cevap verilecektir.