Güneş Enerjisinden Elektrik Enerjisi Elde Etmek ; Güneş Enerjisi, Güneş ışığından enerji elde edilmesine dayalı bir teknolojidir. Güneşin yaymakta olduğu ve dünyamıza ulaşan enerji, Güneşin çekirdeğinde yer alan ve füzyon süreci ile açığa çıkmakta olan ışın enerjisidir.Güneşte bulunan hidrojen gazının helyuma dönüşmesi, füzyon sürecinden kaynaklanır. Atmosferimizin dışında güneş ışınımının şiddeti, 1370w/m2 değerindedir.Bu enerjinin dünyaya ulaşan küçük bir bölümü bile insanlığın tükettiği enerji kaynağından çok daha fazladır.Güneş ışınlarından faydalanılarak üretilen bir çok enerji türü mevcuttur. Bunların bir kısmı ışık ve ısı enerjisi ve güneş ışığından elektrik üretme enerjisidir.Ülkemizin yıllık güneş ışınımı ortalama olarak 1300 KWH  / M2 dir. Ülkemizin yıllık güneşlenme süresi ise ortalama 2620  saattir.

Silikon gibi bazı materyallerin güneş enerjisini direkt bir şekilde elektrik enerjisine çevirme özelliğine sahip olması Güneş enerjisinden elektrik üretimini mümkün kılmıştır. Buna fotovoltaik etkisi denir.
Fotovoltaik Etkisi : Fotovoltaik etki, güneş enerjisini, elektrik akımına dönüştürme teknolojisidir. Fotovoltaik güneş hücreleri üzerlerine düşen güneş ışığını direkt olarak dc elektrik enerjisine çevirek yarı iletken maddelerden oluşan sistemdir.  19.yy keşf edilmiştir.
Fotovoltaik düzeneklerle elektrik enerjisi üretimi, güneş pilleri ( Fotovoltaik piller  ) üzerlerine düşen güneş enerjisini elektrik enerjisine çeviren yarı iletken maddeler : Yüzyleri  kare , diktörtgen, daire şeklinde üretilen güneş pillerinin alanları 100cm2 kalınlıkları ise 02-04mm civarındadır.
solar cell          
Solar Cell - 
Güneş pilleri , üzerlerine güneş ışığı düştüğünde uçlarında gerilim oluştururlar.Güneş enerjisi, güneş pilinin yapısına bağlı olarak %5 ve %20 civarında bir verimlilikle elektrik enerjisine dönüştürülebilirdir. Bu değerleri en verimli hale getirmek amacıyla çok sayıda güneş pili birbirine seri ya da paralel olarak bağlanırlar ve bir yüzey üzerine monte edilirler.

ÜCRETSİZ EMAİL TAKİBİ İLE SİTEMİZDE YAYINLANAN YENİ DEVRE ŞEMALARI, CİHAZ BAĞLANTILARI VE DÖKÜMANLAR EMAİL ADRESİNİZE GELSİN. (TAKİBİ BAŞLATMAK İÇİN GELEN İLK MAİLİ ONAYLAMAYI UNUTMAYIN.)

Henüz Yorum Yapılmamış " Güneş Enerjisinden Elektrik Enerjisi Üretmek | Solar Cell | Fotovoltaik Piller "

Yorumlarınız Bizim İçin Önemli
• Konunun Gelişmesi ve Sizden Sonrakilere Faydası Olması İçin Yorum Yapmaya Çekinmeyin.
• Yorum yapmak için bir google hesabınız yok ise, yorum satırının altındaki yorumlama biçiminden Adı/URL seçeneğini seçerek sadece adınızı yazarak yorum yapabilirsiniz.
• Ya da Anonim seçeneğini seçerek Adsız olarak yorum yapabilirsiniz.
•İstek, öneri, şikayet ya da sorularınıza en kısa sürede cevap verilecektir.