Akım ve Gerilim Trafolu Sayaç Bağlantıları

By Unknown - 25.12.2015 Henüz Yorum Yapılmamış
elektrik sayaclari baglanti semalari
Yüksek gerilim değerleri ile çalışacak tesislerde, akım ve gerilim harcamalarını ölçebilmek için sayaçlar, akım ve gerilim trafoları ile birlikte devreye bağlanırlar. Böylelikle akım ve gerilim değerleri sayaç için uygun değerlere çekilir ve sayaçlar yüksek gerilim ile akım değerlerinden de yalıtılmış olurlar.  Gerilim transformatörlü sayaç bağlantılarında dikkat edilmesi gereken bir diğer hususta sayacın gerilim bobinlerinin 100V olması gerektiğidir. Bunun sebebi OG tesislerinde kullanılacak olan gerilim trafolarının sekonder geriliminin 100V olmasıdır..
Akım ve gerilim trafolu sayaç bağlantılarında, sayaçların gösterdiği değerler trafoların dönüştürme oranları ile çarpılarak hesaplanırlar. 
Üç fazlı dört telli akım trafolu aktif sayaç bağlantısı
3 Fazlı 4 Telli Akım Trafolu Aktif Sayaç Bağlantı Şeması
Orta gerilim tesislerde kullanılacak gerilim trafolu sayaçların gerilim bobinlerinin 100 V olması gerekir. Çünki OG de kullanılacak gerilim trafolarının sekonder gerilimleri 100 V tur.
üç fazlı akım ve gerilim trafolu sayaç bağlantı şeması
3 Fazlı Akım ve Gerilim Trafolu Aktif Sayaç Bağlantı Şeması


ÜCRETSİZ EMAİL TAKİBİ İLE SİTEMİZDE YAYINLANAN YENİ DEVRE ŞEMALARI, CİHAZ BAĞLANTILARI VE DÖKÜMANLAR EMAİL ADRESİNİZE GELSİN. (TAKİBİ BAŞLATMAK İÇİN GELEN İLK MAİLİ ONAYLAMAYI UNUTMAYIN.)

Henüz Yorum Yapılmamış " Akım ve Gerilim Trafolu Sayaç Bağlantıları "

Yorumlarınız Bizim İçin Önemli
• Konunun Gelişmesi ve Sizden Sonrakilere Faydası Olması İçin Yorum Yapmaya Çekinmeyin.
• Yorum yapmak için bir google hesabınız yok ise, yorum satırının altındaki yorumlama biçiminden Adı/URL seçeneğini seçerek sadece adınızı yazarak yorum yapabilirsiniz.
• Ya da Anonim seçeneğini seçerek Adsız olarak yorum yapabilirsiniz.
•İstek, öneri, şikayet ya da sorularınıza en kısa sürede cevap verilecektir.