Diferansiyel Röle Nedir ; Transformatörler ve alternatörlerde, yüksek akımlı ya da yavaş anahtarlama yapılacak uygulamalarda kullanılan koruyucu devre elemanına diferansiyel röle denir. Diferansiyel röleler, alternetör fazları arasındaki kısa devre arızaları ya da yanlış bağlantı sebebiyle oluşan arızalarda sistemin zarar görmesini engellerler.

Diferansiyel röleler, güç trafolarının primer ve sekonder akımlarının eşit, aralarındaki faz farkının ise 180 derece olması ilkesiyle çalışırlar. Trafoların primer ve sekonderlerinde bulunan akım trafoları arasında kalan bölgeye diferansiyel koruma bölgesi denir. Bu diferansiyel koruma bölgesinde bir arıza olduğunda, diferansiyel röle, giren ve çıkan akımların farkını alarak bu akımların genlik ve fazlarının dengelenmesi için yardımcı akım trafolarını kullanır. Diferansiyel Röleler, elektromekanik röle ve statik röle olmak üzere iki türdedir.
diferansiyel röle bağlantısı
Diferansiyel Röle Prensip Şeması
Elektromanyetik Diferansiyel Röleler ; Bobinler, armatür mekanizmaları ve kontaklar olmak üzere üç kısımdan oluşan elektromanyetik röleler, Faraday'ın indüksiyon yasasına göre çalışırlar. Bobinler üzerine enerji düşümü olduğunda, indüklenen manyetik alan armatür mekanizmasını harekete geçirir ve kontaklar açılır-kapanır. 

Statik Diferansiyel Röleler ; Elektromanyetik rölelere oranla daha uzun ömürlüdürler. Teknolojik gelişmelerle orantılı olarak elektromanyetik rölelerin yerine statik röleler tercih edilmeye başlanmıştır. Statik röleler, akım devresi, micro controller, analog devreler, yardımcı Dc, Açma ve Sinyaller, ayar elemanları olmak üzere 6 çeşittir.
difransiyel röle
Diferansiyel röleler, şehir içi iletim-dağıtım hatlarında ve trafo merkezlerinde, oluşabilecek arızalarda sistemi korumak amacıyla kullnılırlar.

ÜCRETSİZ EMAİL TAKİBİ İLE SİTEMİZDE YAYINLANAN YENİ DEVRE ŞEMALARI, CİHAZ BAĞLANTILARI VE DÖKÜMANLAR EMAİL ADRESİNİZE GELSİN. (TAKİBİ BAŞLATMAK İÇİN GELEN İLK MAİLİ ONAYLAMAYI UNUTMAYIN.)

Henüz Yorum Yapılmamış " Diferansiyel Röle Bağlantı Şeması | Diferansiyel Röle Nedir, Çalışma Prensibi "

Yorumlarınız Bizim İçin Önemli
• Konunun Gelişmesi ve Sizden Sonrakilere Faydası Olması İçin Yorum Yapmaya Çekinmeyin.
• Yorum yapmak için bir google hesabınız yok ise, yorum satırının altındaki yorumlama biçiminden Adı/URL seçeneğini seçerek sadece adınızı yazarak yorum yapabilirsiniz.
• Ya da Anonim seçeneğini seçerek Adsız olarak yorum yapabilirsiniz.
•İstek, öneri, şikayet ya da sorularınıza en kısa sürede cevap verilecektir.