Tri faze

Yukarıdaki şemada görüldüğü üzere trifaze (3 fazlı ) sayaçlar, faz girdi çıktısı mantığıyla bağlanabilmektedir.
        ßir, iki ve üç numaralı hatlar faz girişlerini temsil etmektedir.
        N harfi ile sembolize edilmiş olan hat, nötr' ü temsil eder. Nötr de bu sayaçta fazlar gibi girdi çıktı mantığıyla bağlanmalıdır. ( Şemada görüldüğü gibi. )
Şema detayları ;
  • 1 numaralı hat, klemens  tablosundaki (Bağlantı kutusu) 1 numaralı klemense girmiş ve 2 numaralı klemensten çıkış alınarak YÜK ( Beslemek istediğimiz nokta) için götürülmüştür.
  • 2 numaralı hat klemens tablosundaki 3 numaralı klemense girmiş ve 4 numaralı klemensten çıkış alınarak YÜK' e götürülmüştür.
  • 3 numaralı hat klemens tablosundaki 5 numaralı klemense girmiş ve 6 numaralı klemensten çıkış alınarak YÜK'e götürülmüştür.
  • N (Nötr) Hattı klemens tablosunda 7 numara ile sembolize edilmiş klemense girilmiş ve 8 numaralı klemensten çıkış alınarak YÜK'e bağlantı sağlanmış böylelikle Devre tamamlanmış olup sayacın enerji durumunda çalışması için gerekli bağlantılar yapılmıştır.
    3 fazli gerilim trafolu sayaç



3 fazlı sayaç bağlantısı
3 Fazlı Akım ve Gerilim Trafolu Aktif Sayaç

ÜCRETSİZ EMAİL TAKİBİ İLE SİTEMİZDE YAYINLANAN YENİ DEVRE ŞEMALARI, CİHAZ BAĞLANTILARI VE DÖKÜMANLAR EMAİL ADRESİNİZE GELSİN. (TAKİBİ BAŞLATMAK İÇİN GELEN İLK MAİLİ ONAYLAMAYI UNUTMAYIN.)