PE
TEMEL TOPRAKLAMA
Bina temel topraklaması aynı zamanda koruma topraklamasıdır. Koruma topraklaması insan sağlığı açısından önem taşır. Temel aşamasında binanın inşaat demirleri arasına döşenen galvaniz iletken ile yapılır. Bu iletken kısa mesafelerle inşaat demirlerine sabitlenir.

Ve belirli noktalarda topraklama iletkeninden uçlar alınarak bağlantı filizi olarak bırakılır. Bu uçlar, eş potansiyel baralara kadar taşındıktan sonra topraklanmak istenen tüm sistemler bu baralara bağlanır. Temel topraklama kapalı bir ring ( yüzük ) şeklinde yapılmalı ve çok geniş mesafelerde uygulanırken 20m x 20m gözler şeklinde bölümlendirilmelidir.
İnşaat demirlerine sabitlenirken mesafe 1.5m yi geçmemeli ve ek elemanlarının kullanıldığı bölümler göz önüne alınarak betonunun dışına fırlamaması sağlanmalıdır. Filiz noktalarında kolondan dışarıya bağlantı ucu olarak bırakılan galvaniz iletkenin uzunlu kolon inşaat demirinden 1 er metre uzun olmalıdır.
Temel topraklama için yapılan bu ek noktaları ve sabitlenme işlemlerinde gevşeklik olmamasına özen gösterilmelidir.

ÜCRETSİZ EMAİL TAKİBİ İLE SİTEMİZDE YAYINLANAN YENİ DEVRE ŞEMALARI, CİHAZ BAĞLANTILARI VE DÖKÜMANLAR EMAİL ADRESİNİZE GELSİN. (TAKİBİ BAŞLATMAK İÇİN GELEN İLK MAİLİ ONAYLAMAYI UNUTMAYIN.)

1 yorum to ''Bina Temel Topraklama | Elektrik Temel Topraklama | Bina Temeli Nasıl Topraklanır"

YORUM EKLE
  1. Hi Dear,

    I like Your Blog Very Much..I see Daily Your Blog ,is A Very Useful For me.

    Topraklama, yıldırımdan korunma, Topraklama eşpotansiyel bara ölçümü & ark flash analizi hizmetlerinde bizi arayın, Türkiye. Bilgi için web sitemizi ziyaret edin @ protekelektroteknik.com

    Visit Here - http://protekelektroteknik.com/

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Önemli
• Konunun Gelişmesi ve Sizden Sonrakilere Faydası Olması İçin Yorum Yapmaya Çekinmeyin.
• Yorum yapmak için bir google hesabınız yok ise, yorum satırının altındaki yorumlama biçiminden Adı/URL seçeneğini seçerek sadece adınızı yazarak yorum yapabilirsiniz.
• Ya da Anonim seçeneğini seçerek Adsız olarak yorum yapabilirsiniz.
•İstek, öneri, şikayet ya da sorularınıza en kısa sürede cevap verilecektir.