Deviatör ( Ara vaviyen) ; Ev ve iş yerlerinde tercih edilen, aydınlatma tesisatına ait bir anahtar tipidir. Bir ya da bir kaç lambayı farklı üç noktadan yakıp, söndürebilmek amacıyla kullanılır.
Yukarıdaki şemada teknik şema çizimlerine uymadan daha pratik bir dille ( piyasada elinize geçebilecek anahtar modeline benzetilmiş ) ve bağlantısını daha rahat anlayıp uygulayabileceğiniz bir çizim yaptım.
Enerji durumunda Lamba üç ayrı noktadan yakılıp söndürülebilecektir.

Yukarıda ki şemanın Okullarda gösterilen bağlantı şeması aşağıdaki gibidir. ; 



Vaviyen Anahtarın üç anahtar haline dönüştürülmüş hali, deviatör anahtar. Deviatör anahtar , Başka bir deyişle ara vaviyen
Şema Açıklaması : Deviator Anahtar bağlantı şemasında, Nötr hattı lambaya direkt olarak bağlanmış, faz hattı ise bir adet sigorta üzerinden geçtikten sonra birinci vaviyen anahtara bağlanmış ve deviator anahtar ile her iki vaviyenin kontak uçları arasında gerekli kablolamalar yapıldıktan sonra ikinci vaviyen anahtarın çıkışı lambaya bağlanmıştır. Enerji durumunda lamba her üç anahtar tarafından yakılıp söndürülebilecektir.


ÜCRETSİZ EMAİL TAKİBİ İLE SİTEMİZDE YAYINLANAN YENİ DEVRE ŞEMALARI, CİHAZ BAĞLANTILARI VE DÖKÜMANLAR EMAİL ADRESİNİZE GELSİN. (TAKİBİ BAŞLATMAK İÇİN GELEN İLK MAİLİ ONAYLAMAYI UNUTMAYIN.)

Henüz Yorum Yapılmamış " Deviator Anahtar Baglanti Semasi | Deviator, Ara Vaviyen Bağlantı Şeması "

Yorumlarınız Bizim İçin Önemli
• Konunun Gelişmesi ve Sizden Sonrakilere Faydası Olması İçin Yorum Yapmaya Çekinmeyin.
• Yorum yapmak için bir google hesabınız yok ise, yorum satırının altındaki yorumlama biçiminden Adı/URL seçeneğini seçerek sadece adınızı yazarak yorum yapabilirsiniz.
• Ya da Anonim seçeneğini seçerek Adsız olarak yorum yapabilirsiniz.
•İstek, öneri, şikayet ya da sorularınıza en kısa sürede cevap verilecektir.